top of page

Lezing 7
Beteugelen of bevleugelen. Een pedagogisch perspectief

Hoofdlijnen

Kinderen: slaapgebrek, onrust, honderd en één hobby's die wekelijk moeten gebeuren. Alleen of alleen vrienden via sociale media. Verward of verstild door ellende dichtbij of rampen ver weg. Plichtsgetrouw presteren of genieten van het leven. Luisterende of pratende ouders.

Hoe is het om vandaag de dag kind te zijn?

Ouders: Volwassen geworden kinderen van de rubbertegel-generatie. Onhandig de eigen kindertijd ontgroeid en verward door werk, vrije tijd en sociale media. Onzeker over kennis, kunde en prestatie. Vrijheid en me-time opeisend maar verontrust over het succes als improviserende ouder en het rommelige proces van opvoeden.

Beteugelen of bevleugelen:

Is school, thuis en vriendengroep een plek waar gedrild wordt om te presteren of de veilige ruimte waarin kinderen hun mogelijkheden kunnen ontdekken en ontwikkelen?

Geven volwassenen leiding aan volgzaamheid om de door volwassenen gestelde doelen voor kinderen te realiseren of ondersteunen volwassenen het ontwikkelen van vaardigheden om vergezichten bij kinderen, zodat kinderen doelen kunnen stellen en de weg naar hun toekomst kunnen bepalen?

Hoe kan de focus in opvoeding en onderwijs op zelfvertrouwen, empathie, zelfcontrole, integriteit, nieuwsgierigheid, optimisme en doorzettingsvermogen, het pedagogisch perspectief vormen van onderwijs en opvoeding?

 

duur: 45, 60 of 75 minuten

kosten: € 275 plus reiskosten 

Contact

Wilt u overleg over deze lezing, mail ons wanneer wij met u contact kunnen opnemen via telefoon of video-conference

Wilt u deze lezing boeken en een offerte aanvragen,

klik dan op de boekings-button

bottom of page